‘Clubs volgen quarantainebevel niet op, Juklerod traint bij Antwerp’

‘Clubs volgen quarantainebevel niet op, Juklerod traint bij Antwerp’

17-11-2020 07:20 Laatste update: 07:33
16

De Noorse internationals werd een quarantaineperiode van tien dagen opgelegd door de lokale overheid, maar de buitenlandse clubs lijken deze aan hun laars te lappen. Zo ook Antwerp met Simen Juklerod.

De spelers moesten collectief in quarantaine na het positieve geval van Omar Elabdellaoui en er werd ook een document ondertekend dat dit bij hun club moest worden opgevolgd. De Nations League-match tegen Roemenië werd uitgesteld en voor het duel in Oostenrijk werd een nieuwe selectie samengesteld.

De spelers zouden aldus in quarantaine moeten blijven tot zondag 22 november, maar clubs buiten Noorwegen lijken zich daar niet aan te houden. Het Nieuwsblad meldt dat Juklerod al gewoon aan het meetrainen is bij Royal Antwerp Football Club. Antwerp volgt de protocollen van de UEFA, FIFA en de Pro League.

Als Juklerod een negatieve test aflegt deze week, zal de verdediger ook gewoon spelen in de competitie. Ook Borussia Dortmund lijkt van plan Erling Haaland gewoon in te zetten “ervan uit te gaan dat op Duits grondgebied de Duitse wet geldt”, klinkt het.