Verheyen verdedigt Bornauw na kritiek: Een fout van de hele defensie

Verheyen verdedigt Bornauw na kritiek: "Een fout van de hele defensie"

13-11-2020 22:32
13

De Rode Duivels slaagden er tegen Zwitserland om met 2-1 te winnen, maar kregen toch weer een doelpunt tegen. Voor heel wat mensen ging Sebastiaan Bornauw daarbij in de fout. Gert Verheyen spreekt dat echter tegen.

Volgens de analist ging namelijk de hele verdediging van de Rode Duivels in de fout. "Jan Vertonghen en Brandon Mechele staan te veel naar de verkeerde kant en dekken samen slechts een van de drie Zwitserse aanvallers", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad.

"Jan moet staan waar Mechele is, Mechele moet staan waar Bornauw is. Dan kan Seb naar de zijkant. Daar loopt Mehmedi slim in de rug van Chadli. Nu staat Seb gevangen tussen twee spelers. Hij ziet dat gebeuren, probeert dat goed te maken. Die kopbal verwerkt hij slecht. Dat is een fout. Maar het begint bij een positionele fout van de hele defensie", aldus Verheyen.

Volgens hem heeft ook de bondscoach dat gezien. "Martinez maakt deze analyse ook. Niet wat de massa denkt. Daarom zal hij er minder zwaar aan tillen dan de media. Die positionele fout vindt hij vast erger dan die kopbal. Ik vind dat ook erger", klinkt het.

Verheyen ziet dan ook een groot pijnpunt bij de Rode Duivels. "Op de zijkant, tussen vleugelback en buitenste centrale verdediger: daar is België kwetsbaar. Tegen IJsland pakken we daar een doelpunt. Tegen Engeland ontstaat de goal van Mount nadat Trippier in de rug van Meunier duikt. In de 5-2 tegen Zwitserland idem. Die situaties kan je uit de match puren. Maar conclusies?"