'Celstraffen tot drie jaar opgelegd na totaal ontspoorde Antwerp - Eupen'

'Celstraffen tot drie jaar opgelegd na totaal ontspoorde Antwerp - Eupen'

13-11-2020 12:30 Laatste update: 12:32
6

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 42 relschoppers gestraft na de match Antwerp - Eupen van 30 april 2016. Dat weet Het Nieuwsblad. Die match liep totaal uit de hand nadat Antwerp de periodetitel miste.

Antwerp moest winnen van Eupen om de periodetitel te pakken, maar bleef steken op een 0-0. Na de match waren er zware rellen. Heel wat aanwezigen bestormden het veld en raakten ook tot in het bezoekersvak. Het waterkanon werd ingezet om hen in bedwang te houden. 

Na die confrontatie kwam het ook buiten het stadion tot ongeregeldheden. De politie werd bekogeld met kasseien, verkeersborden en uitgerukte boompjes. Daarbij raakten verschillende agenten gewond. Een combi werd ook in brand gestoken met Bengaals vuur. Pas toen de bussen van Eupen vertrokken, werd de situatie wat kalmer.

De rechtbank heeft nu straffen uitgesproken voor 42 supporters. De helft van hen kreeg celstraffen tot drie jaar, de rest kreeg een werkstraf of een opschorting. Verder is er ook sprake van boetes en stadionverboden tot tien jaar.