Geldschieter haakt af bij Standard: De banken hebben mij gewaarschuwd

Geldschieter haakt af bij Standard: "De banken hebben mij gewaarschuwd"

10-11-2020 13:00
33

François Fornieri gaat geen geld steken in Standard. Dat werd dinsdagochtend bekend. Fornieri geeft aan dat de banken hem een investering in Standard hebben afgeraden. 

"Ik wil eerst verduidelijken dat het geen liquiditeitsprobleem is", vertelt Fornieri bij RTBF. "De geplande som die geïnvesteerd zou worden in de club stond wel degelijk op mijn rekening. Ik had een overeenkomst met Venanzi om samen verder te gaan. De afronding van de deal lag op 31 oktober."

Toch koopt hij nu geen aandelen. "Na een analyse waarschuwden de banken mij dat het een te risicovolle investering was. Volgens hen riskeert Standard in de toekomst ernstige financiële en juridische problemen. Dat zou op lange termijn het imago van mijn bedrijf Mithra kunnen schaden, waardoor mijn rekeningen of die van het bedrijf geblokkeerd kunnen worden. Ook het stadion was een twistpunt. Ik vind dat een stadion bij de club hoort en niet bij een vastgoedbedrijf."

Voorzitter Bruno Venanzi houdt zo 99 procent van de aandelen in handen. Volgens Fornieri is de breuk echter nog niet definitief.