Casteels is held van Wolfsburg met puike redding op elfmeter in extra tijd

Casteels is held van Wolfsburg met puike redding op elfmeter in extra tijd

08-11-2020 23:47
1

Koen Casteels is voor minstens een week de grote held van VFL Wolfsburg. Onze landgenoot stond in de toegevoegde tijd van het Bundesliga-duel met TSG Hoffenheim pal op een strafschop van de bezoekers en bezorgde zijn team zo eigenhandig de drie punten: 2-1.

Wolfsburg was op een comfortabele 2-0-voorsprong gekomen dankzij Renato Steffen en Wout Weghorst, maar deed zichzelf bijna de das om. Eerst miste het zelf een strafschop, vervolgens liet het Sargis Adamyan de aansluitingstreffer optekenen. Hoffenheim, tegenstander van KAA Gent in de Europa League, duwde nadien door. In de toegevoegde tijd leek de beloning te volgen, toen de bal op de stip ging na handspel.

Munas Dabbur zag zijn moment gekomen, maar dat was buiten onze Casteels gerekend. De Rode Duivel strekte zich puik richting rechterbenedenhoek en hield de 2-1 zo op het scorebord. Daardoor mocht Wolfsbrug drie extra punten bijschrijven en wipte het naar plek zes in de stand. Opvallend: na zeven speeldagen is groen-wit nog altijd ongeslagen, al speelde het wel al vijf keer gelijk.

Overigens is strafschoppen stoppen geen onbekend terrein voor Casteels. In het verleden pakte de Limburger geregeld uit met een belangrijke ingreep vanop elf meter. In de Bundesliga dwong hij de tegenstander al elf keer de mist in. Daar staan 27 gemaakte penalties tegenover, goed voor een ratio van bijna dertig procent.