Club Brugge gaat kopje onder in eerste helft tegen efficiënt Dortmund

04-11-2020 22:52
51

Club Brugge stond na een vier op zes in de Champions League tegenover Borussia Dortmund. De Duitsers leken echter een maatje te groot voor Blauw-Zwart en wonnen met 0-3.

Club Brugge kreeg in de beginfase meteen een paar goede mogelijkheden, maar de eerste prik van de uitploeg was meteen raak. Simon Mignolet duwde de bal in de voeten van Thorgan Hazard en de Rode Duivel prikte de 0-1 tegen de netten na tien minuten spelen.

Na 18 minuten werd de score al verdubbeld. Axel Witsel kopte na een hoekschop de bal voor doel en Erling Haaland maakte gemakkelijk de 0-2. Club Brugge kreeg vervolgens een uitstekende mogelijkheid na een knappe aanval. Vanaken vond Vormer, maar die besloot op de Dortmund-goalie.

Dortmund toonde echter efficiëntie en ook de derde kans was meteen doelpunt. Thomas Meunier (ex-Club Brugge) gaf de assist voor Haaland die zijn tweede van de avond makkelijk kon binnenleggen. De ruststand was aldus 0-3 voor een hyperefficiënt Dortmund.

De tweede helft kwam traag op gang, maar Dennis zorgde voor een eerste gevaar. De kans werd echter gemist. Ook Ruud Vormer kreeg een goede mogelijkheid, maar de Nederlandse middenvelder kon de bal niet over doelman Burki lobben.

Club Brugge kon geen vuist meer maken en zo eindigde de wedstrijd op 0-3 in het voordeel van Dortmund. Blauw-Zwart staat nu derde met vier punten. Zenit staat laatste met één punt. Lazio telt vijf punten en Dortmund staat aan de leiding met zes punten uit drie wedstrijden.