Tielemans krijgt bloemetjes van coach: Aan het uitgroeien tot een topspeler

Tielemans krijgt bloemetjes van coach: "Aan het uitgroeien tot een topspeler"

04-11-2020 14:43
4

Youri Tielemans is meer dan ooit de patron van Leicester City. Op de vorige speeldag van de Premier League trof de Rode Duivel nog twee keer raak in de 4-1-zege tegen Leeds United. Coach Brendan Rogers is in de wolken met zijn spelmaker.

"Hij is aan het uitgroeien tot een topspeler", strooit Rogers met lof op zijn perspraatje voor de Europese confrontatie met SC Braga. "Wat je momenteel ziet, is iemand die zich helemaal heeft aangepast aan de Premier League. Technisch is hij geweldig. Hij speelt nu van een beetje dieper in het veld, zodat hij meer controle heeft over het spel. Zijn huidige niveau ligt erg hoog", werpt hij Tielemans nog wat bloemetjes toe.

Mogelijk kan de Brusselaar Leicester ook helpen op speeldag drie van de Europa League. Na twee matchen gaan The Foxes samen met Braga aan kop met het maximum van de punten. "Het zijn altijd moelijke duels, maar Braga heeft een goede geschiedenis in deze competitie", beseft Rogers. "Het is een ploeg met veel ervaring en we zijn onder de indruk van hun manier van spelen. Ze zijn het seizoen goed van start gegaan. Net als de meeste clubs op dit niveau zijn ze het gewend om te winnen."