Reconstructie: ‘Haaland op één telefoontje van bij Club Brugge’

Reconstructie: ‘Haaland op één telefoontje van bij Club Brugge’

04-11-2020 08:00 Laatste update: 08:09
21

Haaland stond twee jaar geleden op het lijstje van Club Brugge. De transfer leek in kannen en kruiken, maar één telefoontje besloot hier anders over. Een reconstructie volgens Het Nieuwsblad.

Kenneth Brylle, ex-spits van Club en scout van blauw-zwart in Scandinavië scoutte Haaland al in 2016. In 2018 lag Club Brugge echt in de race om hem binnen te halen. De Noor speelde toen nog bij Molde. Club Brugge vond een akkoord met de vader van Haaland en Molde, alles leek in kannen en kruiken.

‘Maar in de Brugse bestuurskamer zullen ze niet snel het telefoontje vergeten waarmee de transfer op de helling kwam te staan’, meldt het dagblad. De Italiaanse makelaar Raiola belde Manaert om te laten weten dat hij op een commissie rekende. Hij suggereerde zelfs naar een percentage op de verkoop van Molde naar Club, en de doorverkoop als hij vertrekt bij Club.

Naar verluidt zou Club Brugge dertig procent van de doorverkoop moeten afstaan aan de makelaar. Club Brugge besliste niet op de vraag van Raiola in te gaan.