Groen boos om vergoeding Club Brugge: Ze betalen een aalmoes

Groen boos om vergoeding Club Brugge: "Ze betalen een aalmoes"

03-11-2020 11:45
77

Het beloftenelftal van Club Brugge, Club NXT, speelt haar thuiswedstrijden in het Daknamstadion waar stad Lokeren eigenaar van is. Politieke partij Groen trekt nu aan de alarmbel in verband met vergoedingen, dat meldt Het Nieuwsblad.

Club Brugge betaalt 1 euro per aanwezige aan stad Lokeren. Voor drie thuiswedstrijden betaalden ze slechts 602 euro. Groen vindt dit niet kunnen. Zeker omdat de stad er in totaal 40 diensturen van de politie aan koppelde. “De betaalde vergoeding compenseert dus niet eens de kostprijs aan politieprestaties. De afgesproken bedragen zijn veel te laag”, zegt Groen-raadslid Bruno Reniers bij het dagblad.

In vergelijking met de stedelijke fuifzaal betaalt Club inderdaad niet veel. “Wie in Lokeren de stedelijke fuifzaal wil afhuren om een activiteit te organiseren om de kas te spijzen, moet daarvoor 350 euro betalen als het een erkende vereniging is. Elk ander individu betaalt 1.050 euro”, zegt Reniers. 

De burgemeester van Lokeren heeft laten weten dat ze de overeenkomst met Club NXT aan het einde van het jaar zullen evalueren.