Standard bevestigt: Vanheusden minstens 6 maanden out met knieblessure

Standard bevestigt: Vanheusden minstens 6 maanden out met knieblessure

02-11-2020 12:00 Laatste update: 12:38
17

Wat gevreesd werd is nu ook realiteit. Zinho Vanheusden heeft de voorste kruisbanden van zijn rechterknie afgescheurd, hij zou minstens 6 maanden buiten strijd zijn.

Een kille schreeuw gisterenavond op Sclessin. Vanheusden ging door zijn knie en schreeuwde het uit van de pijn. Meteen werd duidelijk dat het om zijn rechterknie ging. Vanheusden heeft al veel blessureleed gehad. In 2018 werd hij al geoppereerd aan de knie, toen moest hij 124 aan de kant blijven na een operatie. Ook nu lijkt Vanheusden een moeilijke tijd tegemoet te gaan. Zijn kruisbanden zijn afgescheurd. Hij zou deze week een operatie moeten ondergaan. 

'De onderzoeken die maandagmorgen werden uitgevoerd brachten helaas aan het licht dat hij zijn voorste kruisbanden heeft gescheurd en er een chirurgische ingreep nodig is. De jonge Belgische verdediger zal, van zodra dit mogelijk is, geopereerd worden en is vastberaden om nog sterker terug te komen na deze nieuwe beproeving. Standard de Liège wenst onze kapitein een spoedig herstel toe en zal hem alle nodige ondersteuning bieden tijdens zijn revalidatie', meldt Standard op haar webstek.