Standard Luik houdt in extremis de drie punten thuis tegen KV Oostende

01-11-2020 20:08
7

Standard Luik heeft in extremis de drie punten kunnen thuis houden tegen KV Oostende. De ploeg van Philippe Montanier scoorde pas in de slotfase via Dusenne.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen één grote kans. Gueye scoorde zelfs de 0-1, maar die werd afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant zag Amallah zijn bal tegen de dwarsligger belandden. De meest opvallende gebeurtenis in de eerste helft was de blessure van Zinho Vanheusden. De kapitein van de Rouches kwam slecht neer na een duel en schreeuwde het uit. Vanheusden werd huilend van het veld gedragen en moet vrezen voor een zware blessure.

De eerste kans na de pauze was voor de bezoekers. Sakala was sneller dan Raskin en pakt uit met een stevige knal, maar zag zijn schot uiteenspatten op de lat. De thuisploeg kreeg de bal niet weg en daardoor kon ook Vandendriessche aanleggen, maar hij vond Bodart op zijn weg. Aan de overzijde was de beste kans opnieuw voor Amallah, maar hij kon zijn kopbal niet goed richten.

Standard bleef zoeken naar een opening en werd daarvoor beloond in de slotfase. Dusenne kopte een hoekschop tussen de benen van Hubert in de goal. Er werd nog even getwijfeld aan de geldigheid van het doelpunt, maar de 1-0 stond wel degelijk op het scorebord. Daardoor boeken de Rouches een belangrijke overwinning na drie opeenvolgende nederlagen, maar de mogelijke zware blessure voor Vanheusden is een domper op de feestvreugde.