Breaking news

Teleurstellend Club Brugge bijt na zwakke partij de tanden stuk op Moeskroen

Zo'n 200 miljoen euro, dat is het verschil tussen Club Brugge en Lazio

Zo'n 200 miljoen euro, dat is het verschil tussen Club Brugge en Lazio

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 21:25ma 26-10-2020 om 21:25

Club Brugge verloor zaterdagavond zijn wedstrijd in de Jupiler Pro League tegen Oud-Heverlee Leuven. Woensdag staat een nieuwe uitdaging op het menu voor Club Brugge. Ze nemen het op tegen Lazio in de Champions League. We vergeleken eens de teams in marktwaarde.

Club won zijn eerste wedstrijd in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg, ook hier was club de underdog op basis van kapitaal.

Op papier maakt Club Brugge eigenlijk geen schijn van kans tegen Lazio Roma. Volgens Transfermarkt is het verschil tussen beide spelerskernen ongeveer 200 miljoen euro. De totale selectie van Club Brugge krijgt volgens de website een totale transferwaarde van 144,2 miljoen euro toegekend. De Italiaanse topclub bezit een totale selectiewaarde van maar liefst 359,1 miljoen euro. 

Bij Lazio zijn spelers als Milinkovic-Savic (65 miljoen), Luis Alberto (50 miljoen) en Immobile (45 miljoen) de absolute uitschieters. Club Brugge dankt zijn selectiewaarde dan weer aan sterkhouders als Diatta (20 miljoen), Dennis (16 miljoen) en Vanaken (15 miljoen). Een selectiewaarde is in het voetbal natuurlijk bijzonder relatief. Vorige week nam Club Brugge bijvoorbeeld de maat van Zenit, dat over een kern beschikte die in totaliteit 45 miljoen euro meer waard was dan die van Blauw-Zwart. Clement en co weten dus wat hen te doen staat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws