Gumienny haalt zwaar uit na derby: Welke klojo's doen zo'n aanduiding?

Gumienny haalt zwaar uit na derby: "Welke klojo's doen zo'n aanduiding?"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 11:15ma 26-10-2020 om 11:15

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 11:16ma 26-10-2020 om 11:16

Paul Gheysens was zondag duidelijk niet blij met de arbitrage. In een interview na de wedstrijd stelde hij zich vragen bij de aanduiding van ref Jasper Vergoote. Ex-ref Serge Gumienny geeft hem geen ongelijk. 

"Ik heb vernomen dat er intussen twee scheidsrechters en enkele assistenten positief testten op Covid-19", aldus Gumienny bij Het Belang Van Limburg. "Dat zal ook moeilijk te vermijden zijn denk ik, het virus zit overal. Maar dat kan toch onmogelijk de reden zijn dat Jasper Vergoote op zijn 28ste zowat de moeilijkste wedstrijd van het jaar moet fluiten?"

"Ik ga het hier helemaal niet hebben over zijn prestatie op zich, dat zou zelfs niet fair zijn. Maar wel over het feit dat je hem geen cadeau doet met de Antwerpse derby. Meer nog, het gevaar is groot dat je een jong talent op deze manier verbrandt. Ik heb dus begrip voor de uitlatingen van Antwerp-voorzitter Gheysens, die niet begrijpt dat zo'n jonge, onervaren ref zo'n wedstrijd in goede banen moet leiden. Welke klojo's doen zo'n aanduiding?", vraagt hij zich luidop af.

Gumienny kan duidelijk geen vrede nemen met die controversiële beslissing. "Is het omdat onze twee buitenlandse scheidsrechtersbazen elders te veel werk hebben, dat ze deze beslissing nog snel tussendoor hebben genomen? Beseffen ze wel de intensiteit van dé meest beladen derby van het land?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws