Brys pakt de scalp van Club Brugge: Dan is het pompen of verzuipen

Brys pakt de scalp van Club Brugge: "Dan is het pompen of verzuipen"

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 12:00zo 25-10-2020 om 12:00

OH Leuven heeft voor een stunt gezorgd door Club Brugge met 2-1 te kloppen. Coach Marc Brys was uiteraard tevreden, al zag hij ook negatieve zaken bij zijn elftal. 

"Ik denk dat wij terecht op voorsprong kwamen, maar daarna vergaten we te voetballen en gebruik te maken van de ruimtes die vielen", geeft hij aan bij Sporza. "Zo hebben we dat tegendoelpunt eigenlijk over ons afgeroepen. Dat is de stress van voor te komen tegen een losgelaten Club Brugge, dat uiteraard heel veel talent heeft. Dan is het pompen of verzuipen, en in die hectiek verliezen we een beetje het gezond verstand."

Uiteindelijk kon OHL toch nog de drie punten pakken. "In de tweede helft hebben we, tegen een Club Brugge dat absoluut die drie punten wou komen halen, verstandiger gespeeld en ook betere omschakelingsmomenten gekend. En dan is het het karakter dat boven komt. We konden stand houden in moeilijke omstandigheden, en dan nog die winnende treffer maken. Dat is fantastisch voor deze groep."

OHL stijgt nu voorlopig naar een vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Volgende zaterdag speelt het tegen Beerschot, de ex-ploeg van Brys. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws