Mechelen zoekt defensieve stabiliteit: Bushiri is gevaar voor het eigen elftal

Mechelen zoekt defensieve stabiliteit: "Bushiri is gevaar voor het eigen elftal"

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 20:44ma 12-10-2020 om 20:44

Laatste update: maandag 12 oktober 2020 om 20:44ma 12-10-2020 om 20:44

KV Mechelen is wisselvallig aan het seizoen begonnen en staat met zeven punten uit acht wedstrijden pas op de veertiende plaats in de Jupiler Pro League. Volgens Mo Messoudi is de defensie van Malinwa het grote probleem.

De analist heeft het vooral gemunt op Rocky Bushiri. "Ik ben niet echt een fan en ga mijn mening niet bijstellen na drie owngoals in de laatste zeven wedstrijden", vertelde Messoudi in Sport/Voetbalmagazine. "Tegen Gent hielp hij de tegenstander al in het zadel, tegen Antwerp pakte hij het weer verkeerd aan."

"Zoals hij verdedigt en de bal probeert weg te werken, vormt hij een gevaar voor het eigen elftal. Altijd in het duel gaan tegen Dieumerci Mbokani en daarbij kinderlijk uitgespeeld worden is geen goeie optie. Bushiri is wel niet alleen. Centraal achterin heeft Mechelen een probleem sinds het wegvallen van Arjan Swinkels."

"Dat was geen topvoetballer, maar je kon wel op hem rekenen. Hij was ook communicatief sterk en wist wanneer hij moest doordekken", besloot Messoudi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws