Martinez relativeert nederlaag tegen Engeland: Misschien nodig om bij te leren

Martinez relativeert nederlaag tegen Engeland: "Misschien nodig om bij te leren"

12-10-2020 18:54
3

De Rode Duivels hebben zondagavond tegen Engeland voor de eerste keer in twee jaar verloren (2-1). Bondscoach Roberto Martinez was ontgoochelde, maar tegelijk relativeerde hij de nederlaag.

"Ik ben heel ontgoocheld, ja. Ik was heel tevreden over hoe we de match hadden voorbereid", vertelde de Spanjaard aan Het Nieuwsblad. "Ook onze eerste helft was sterk. We misten heel wat basisspelers, maar pasten ons goed aan. Alleen trokken we onze prestatie niet door in de tweede helft. Na de 2-1 was er wel een reactie, maar we waren niet beheerst genoeg."

Het was nog maar de vierde nederlaag voor Martinez als bondscoach. "Misschien hebben we deze nederlaag nodig om bij te leren. Als je van overwinning naar overwinning gaat, blijven sommige zaken misschien toegedekt", vervolgde Martinez. "Zaken die nu bloot zijn komen te liggen. Ik heb alvast dingen gezien die we beter kunnen doen."

Over wat die dingen zijn, bleef Martinez op de vlakte. "Het gaat om het omgaan met de emoties na de 2-1. Engeland is een ploeg die nooit opgeeft, met jonge talenten die ervoor gaan. We hebben nog kansen gehad, zoals die van Carrasco op die pass van De Bruyne. Maar we hebben ook pech gehad in de beslissingen", besloot de bondscoach.