Club Brugge en Cercle Brugge toch stap dichter bij stadion na ingreep van stad

Club Brugge en Cercle Brugge toch stap dichter bij stadion na ingreep van stad

09-10-2020 21:10
34

Er is weer hoop voor de stadionplannen van Cercle en Club Brugge. De stad Brugge heeft besloten om het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) aan de site aan de Blankenbergse Steenweg aan te passen. Daarmee wordt ook tegemoetgekomen aan de opmerkingen van de Raad van State.

Club Brugge en Cercle Brugge kregen onlangs nog slecht nieuws te horen van de Raad van State, dat het RUP voor de site aan de Blankenbergste Steenweg afkeurde. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir greep zelf in en ging aan tafel zitten met de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw en de voorzitters van Club Brugge en Cercle, Bart Verhaeghe en Vincent Goemaere.

Na dat overleg is besloten om met hulp van de Vlaamse regering te remediëren en het RUP aan te passen. "De punten die de Raad van State aanhaalde om het dossier te vernietigen, zullen wij aanpassen", zegt burgemeester De fauw bij Sporza.

Volgende week wil de Vlaamse overheid het besluit dan invoeren. "Als er dan niemand in beroep gaat, zouden de plannen kunnen doorgaan en kunnen we het stadiondossier eindelijk afsluiten", besluit De fauw.