'Arsenal moet z'n verlies nemen en Özil afkopen, kijk naar wat het ze kost..'

'Arsenal moet z'n verlies nemen en Özil afkopen, kijk naar wat het ze kost..'

09-10-2020 20:00 Laatste update: 20:00
4

Arsenal-legende Martin Keown heeft hard uitgehaald naar Mesut Özil. Hij vindt dat zijn oude club zo snel mogelijk afscheid moet nemen van de Duitser, die er in Londen niet meer aan te pas komt, maar wel nog steeds voor een megabedrag op de loonlijst staat.

Özil lijkt klaar bij Arsenal. "Je mag er vanuitgaan dat Arteta hem kansen gegeven heeft en niet blij is met zijn instelling", zegt Keown bij talkSPORT. "Het is niet iemand waar de anderen van kunnen leren. Ik denk wel dat hij een goed hart heeft, ook door wat hij doet voor het goede doel, maar als hij geen percentage van zijn salaris wil inleveren..Hij is niet in de positie om dat te doen. Hij moet gewoon weer in de pas lopen."

Keown denkt dat Arsenal z'n verlies moet pakken en het contract van Özil moet verscheuren. De Duitser is veruit de bestbetaalde speler van The Gunners. "Als je kijkt naar hoeveel geld het Arsenal kost, twintig miljoen per jaar. Zoveel betalen ze aan rente toen ze de lening voor het Emirates Stadium zijn aangegaan, kun je nagaan."

"Ze moeten hun verlies nemen en hem afkopen. Het is een signaal naar de groep, het zorgt voor een nieuwe cultuur en daardoor kunnen ze doorgaan. Want op dit moment is het ongezond."