Ik ben bij Anderlecht een martelaar geweest voor spelers als Doku

"Ik ben bij Anderlecht een martelaar geweest voor spelers als Doku"

08-10-2020 12:00 Laatste update: 12:03
7

De Rode Duivels spelen donderdagavond een interland tegen Ivoorkust. Eén van de bekendste Ivorianen ooit in ons land is ongetwijfeld Aruna Dindane. Van 2000 tot 2005 was Aruna een gevreesde spits bij Anderlecht.

Aruna volgt Anderlecht nog op de voet en is blij met de transfer van Jérémy Doku naar Rennes. Zelf moest Aruna tot zijn 24ste blijven bij Anderlecht. "Ik ben content voor die jongen", benadrukt Aruna bij La Dernière Heure. "Anderlecht heeft begrepen dat ze jonge spelers niet moeten houden tegen hun zin. Ik heb gediend als een martelaar voor Doku en andere spelers."

Aruna heeft wel heel mooie tijden beleefd bij Anderlecht. "Zeker mijn twee landstitels, in 2001 en 2004. En mijn overwinning in de Gouden Schoen. Het was een grote eer om dat als eerste Afrikaan te winnen. Ik mocht zelfs naar het paleis bij koning Albert. Een mooie herinnering voor een gast van 23 jaar. Ik heb die Gouden Schoen nog altijd thuis staan."

Inmiddels is Aruna al 40, maar hij wil in het voetbal blijven. "Ik volg nu een cursus tot sportief manager. Ik zou graag een voetbalclub willen leiden. Ik hoop dat die cursus van pas zal komen in Ivoorkust. En ik werk ook nog altijd bij de academie van Jean-Marc Guillou in Mali. Daar worden uitstekende spelers opgeleid zoals Bissouma (Brighton), Doucouré (Lens) en Haidara (RB Leipzig)."