Antwerp spreekt over transfer Lukaku: “Noem mij één die geen risico is”

Antwerp spreekt over transfer Lukaku: “Noem mij één die geen risico is”

07-10-2020 09:44
7

Jordan Lukaku kampte de afgelopen jaren met veel blessureleed en hoopt zijn carrière te herlanceren bij Royal Antwerp Football Club. Algemeen directeur van The Great Old Sven Jaecques laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de risicotransfer.

Jaecques vindt elke transfer een risico. "Noem mij één transfer die dat niet is. Het is niet omdat een speler ergens anders niet gepresteerd heeft, dat hij daarom bij ons niet kan ontbolsteren, of omgekeerd. Blessures, trainer, systeem... hebben ook hun invloed. Uiteraard hebben we ons uitgebreid geïnformeerd. Dat gebeurt bij elke transfer, maar zeker bij een speler waarbij qua tijdsspanne niet meer alle medische testen kunnen doorlopen worden. Hoe fit hij is, zullen we straks wel zien. Hij zit alleszins goed in zijn vel."

Volgens Jaecques is Lukaku alvast gemotiveerd om zich bij Antwerp te bewijzen. "Mocht hij geen goesting hebben, hij had hier niet gezeten. Jordan kwam heel positief over, het is duidelijk waarom Jordan voor ons project heeft gekozen. Hoe ik dat weet? Door met hem te spreken. En omdat we zagen wat zijn andere mogelijkheden waren en dat hij die afblokte. Dat hij volop voor ons gaat. Hij heeft héél bewust andere opties on hold gezet vanaf Antwerp in beeld kwam."