Kompany over transfer van Doku: Ik begrijp waarom Anderlecht dit moet doen

Kompany over transfer van Doku: "Ik begrijp waarom Anderlecht dit moet doen"

04-10-2020 17:15 Laatste update: 18:07
32

Geen Jérémy Doku zondagnamiddag in het Jan Breydelstadion tijdens de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. De jonge flankspeler is definitief op weg naar Stade Rennes. Vincent Kompany kan leven met de beslissing van club en speler.

De transfer van Doku zit al een tijdje in de pijplijn. Hij kan een contract tekenen voor vijf seizoenen bij de koploper in de Franse Ligue 1, terwijl Anderlecht ongeveer 26 miljoen euro kan incasseren plus een percentage op een doorverkoop. Kompany reageerde op de transfer na de nederlaag Club Brugge (3-0).

"We gaan het vertrek van Doku als ploeg moeten opvangen. Ik begrijp waarom Anderlecht dit moet doen en ik begrijp ook waarom Jérémy dit een goeie keuze vindt", vertelde Kompany volgens Sporza. "De situatie van Anderlecht is bekend en als we de ambitie hebben om in de toekomst weer te concurreren met ploegen als Club Brugge en mee te doen voor de titel, dan hebben we op dit moment geen keuze en moeten we die moeilijke beslissing nemen."

Het vertrek van Doku is natuurlijk een serieuze aderlating voor de coach van Anderlecht. "Hij is onze meest talentvolle speler, maar we hebben ongelooflijk veel geluk dat er nog veel talent aan zit te komen bij de jeugd. Dat is ons geluk. Na Doku komen er nog supertalenten aan. Nu is de situatie wat ze is, maar in de toekomst kunnen we die talenten langer bij ons houden. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik sta wel achter alle beslissingen. Het zijn de juiste beslissingen om sneller terug te komen waar we moeten zijn", besloot Kompany.