Oud-Heverlee Leuven verrast opnieuw en wint nu ook van Zulte Waregem

03-10-2020 20:22
5

Oud-Heverlee Leuven blijft maar verrassen als promovendus. Nadat de Leuvenaren eerder met 2-3 hadden gewonnen van KAA Gent pakte het nu ook de drie punten tegen Zulte Waregem. Het werd 2-1 tegen Essevee.

Net zoals Beerschot is ook Oud-Heverlee Leuven één van de verrassingen dit seizoen en wist het al flink wat punten te pakken. Dat het goed bezig is, bewees het ook tegen Zulte Waregem. Xavier Mercier, Frédéric Duplus en Thomas Henry waren al vroeg in de eerste helft dicht bij dat eerste doelpunt.

Uiteindelijk was het wachten tot de negentiende minuut eer OHL kon vieren. Henry schoot de 1-0 voorbij doelman Bostyn na alweer een assist van Mercier. Mathieu Maertens kon met twee goede kansen de partij helemaal dood maken, maar vergat te scoren.

Na de pauze was het vooral Essevee dat kansen wist af te dwingen en uiteindelijk ook kon scoren. Seck kopte de bal in doel, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant wist ook Sowah tegen de gang van het spel nog een doelpunt mee te pikken. Deze bleef wel staan, waardoor men bij OHL de zege stilaan kon vieren.

Die overwinning was echter nog niet binnen. De pas ingevallen Saido Berahino maakte het twintig minuten voor tijd nog spannend door de aansluitingstreffer te scoren. Essevee kreeg in het slot nog kansen op doelpunten, maar de gelijkmaker viel er niet meer. Het bleef 2-1.