UPDATE: Di Marzio meldt dat de transfer van Hoedt rond is

UPDATE: Di Marzio meldt dat de transfer van Hoedt rond is

22-09-2020 21:44 Laatste update: 05-10-2020 17:13
6

Wesley Hoedt staat mogelijk voor een terugkeer bij SS Lazio. De Romeinen zijn in gesprek met Southampton over een transfer van de Nederlandse verdediger, zo melden Sky Sport Italia en Voetbal International. Hoedt werd genoemd bij Anderlecht, KAA Gent, Club Brugge en Antwerp.

Hoedt ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Southampton, maar heeft geen toekomst op St. Mary's. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp FC. Ook nu was er interesse uit België, maar de vraagprijs van de Premier League-club bleek onder meer voor Antwerp, Club Brugge, RSC Anderlecht en KAA Gent een struikelblok.

Nu heeft ook Lazio geïnformeerd naar de 26-jarige mandekker, die in 2017 nog de omgekeerde weg bewandelde. De Serie A-club zet voorlopig in op een huurdeal met optie tot koop, meldt VI. Volgens Sky Sport Italia hebben de Italianen daar vijf miljoen euro voor over. Of The Saints instemmen, is nog niet duidelijk.

Trainer Simone Inzaghi van Lazio is erg gecharmeerd van Hoedt, stelt VI. Hij baalde destijds van het vertrek van de Nederlander naar Engeland. Hoedt werd de afgelopen maanden ook gelinkt aan zijn oude club AZ. In mei trainde hij zelfs mee de club die hij in 2015 verruilde voor Lazio.

Update: Wesley Hoedt keert definitief terug naar SS Lazio, meldt Gianluca Di Marzio woensdagmiddag. De Romeinse club huurt de 26-jarige verdediger uit Alkmaar tot het einde van het seizoen van Southampton en heeft een optie tot koop bedongen. De transfer is nog niet bevestigd door de clubs, maar Belgische geïnteresseerden bijten dus wel degelijk in het zand.

Update: Er bestaat nog maar weinig twijfel over dat Hoedt binnenkort een speler van Lazio is. De verdediger werd inmiddels al gespot in Rome, waar hij zaterdag zijn medische testen zal afleggen. Als hij daarvoor slaagt, wordt de ex-speler van Antwerp voorgesteld bij Lazio Roma. Dat meldt Gianluca Di Marzio.

Update: Volgens Gianluca Di Marzio is de terugkeer van Hoedt bij Lazio een feit. Verwacht wordt dat de komende uren Lazio met een officieel bericht naar buiten zal komen.