'Anderlecht maakt Lotto Park coronaproof met behulp van 14.000 stickers'

'Anderlecht maakt Lotto Park coronaproof met behulp van 14.000 stickers'

10-09-2020 15:30
21

Vanaf dit weekend mogen de Belgische voetbalstadions weer stilaan vollopen. Althans, zolang de social distancing-regels worden nageleefd. Bij RSC Anderlecht doen ze dat door middel van een rood stickertje op de stoelen.

Paars-wit koos er voor om telkens een zitje vrij te laten. Dus ongeacht of je nu met je gezin naar het stadion komt, niemand mag er naast een ander gaan zitten. Op die manier kan de club ruim zesduizend fans verwelkomen. Er geldt bovendien een mondmaskerplicht in het hele Lotto Park.

"Wat we nu gedaan hebben, is gewoon volgens de afstandsregels het stadion ingedeeld", zei CEO van Anderlecht Karel Van Eetvelt in gesprek met VTM Nieuws. "We hebben ervoor gezorgd dat er ongeveer een meter plaats is tussen elke persoon. Je moet gaan zitten, met een mondmasker."

De rode stickers duiden aan waar de supporters niet mogen gaan zitten. Dat gaat om een 14.000-tal plaatsen. Wie kan zich dan wel neervlijen op de stickerloze zitjes? "De regel is alleen abonnees. We kunnen ongeveer één op drie abonnees laten komen. Ze kunnen zich nu inschrijven. Ik denk dat de match van zondag bijna uitverkocht is. Als je de match tegen Cercle nu kiest, ga je niet de volgende thuiswedstrijd tegen Eupen kunnen kiezen", vult Van Eetvelt nog aan.