Vercauteren is trots na prestatie Doku: “Dat geeft grote voldoening”

Vercauteren is trots na prestatie Doku: “Dat geeft grote voldoening”

10-09-2020 09:25
36

Jérémy Doku kende een moeilijke eerste helft met de Rode Duivels tegen IJsland, maar in de tweede helft scoorde de Anderlecht-speler. Tegenover Het Laatste Nieuws blikt voormalige coach Frank Vercauteren terug op zijn pupil.

Vercauteren had Doku onder zijn hoede bij Anderlecht, nu werd hij geselecteerd én ingezet door bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels. "Dat is niet alleen mijn werk geweest. In het begin zag ik bij hem veel dingen waar ik niet tevreden over was. We hebben zijn grenzen verlegd, we zijn héél veeleisend geweest met hem. Hij is daar niet aan ten onder gegaan, wel integendeel: hij heeft het opgepikt.”

Anderlecht eiste veel van Doku. Soms leidde dat tot ontgoocheling. “Dat geeft grote voldoening. Het heeft tijd gevraagd, maar zijn ontgoocheling van in het begin heeft hij omgezet in positieve zaken. Hij neemt het negatieve niet mee, maar hij reageert. Zoals hij dat tegen IJsland ook in de wedstrijd heeft gedaan: niet blijven hangen in die eerste helft, maar reageren, met een mentaliteit van 'ik weet wat ik kan'."