UPDATE: 'Anderlecht praat met Southampton, maar Hoedt is (nog) niet haalbaar'

UPDATE: 'Anderlecht praat met Southampton, maar Hoedt is (nog) niet haalbaar'

05-09-2020 20:22 Laatste update: 06-09-2020 10:16
23

Na het uitvallen van Elias Cobbaut zit Anderlecht achterin erg krap. Het zoekt naar versterking en is daarbij uitgekomen bij Wesley Hoedt.

Dat meldt het Engelse Football Insider. De Brusselaars gaan niet voor een definitieve overname, maar hopen de Nederlander het komende seizoen te kunnen lenen van Southampton, waar Hoedt niet kan rekenen op speelminuten.

De verdediger werd onlangs nog gespot aan de Bosuil, het stadion van zijn ex-club Antwerp, en werd dan ook gelinkt aan een terugkeer. Daar is echter nog niets van in huis gekomen. Ook ex-club AZ zou het vizier hebben gericht op Hoedt.

Bij RSC Anderlecht kan men de verdedigende versterking alvast goed gebruiken. Het zag de afgelopen speeldag Elias Cobbaut uitvallen, die minstens tot eind december out is met een enkelblessure. Daarnaast besloot ook Vincent Kompany om op pensioen te gaan als voetballer en zich voltijds te richten op het trainerschap.

Update: Het Laatste Nieuws bevestigt de interesse van Anderlecht in Hoedt. Volgens het dagblad is er echter nog lang geen akkoord met Southampton. De Nederlandse verdediger zou wel in België willen blijven, wat in de kaart van onder andere Antwerp kan spelen.

Update 6/9: Ook Het Nieuwsblad heeft het nieuws rond Hoedt inmiddels opgepikt. Volgens de krant heeft Anderlecht wel degelijk gepolst bij Southampton, maar heeft het even moeten slikken. Financieel is de Nederlander momenteel niet haalbaar. In het huurcontract met Antwerp stond destijds een aankoopoptie van zo'n acht miljoen euro. Southampton laat Hoedt dus niet voor een appel en een ei gaan.