Martinez looft Club Brugge-doelman Mignolet: Hij moet er meer mee voetballen

Martinez looft Club Brugge-doelman Mignolet: "Hij moet er meer mee voetballen"

05-09-2020 09:00
6

Simon Mignolet staat zaterdag voor zijn honderdste selectie bij de Rode Duivels. Toeval of niet, maar net nu mag de doublure voor Thibaut Courtois in doel staan op het veld van Denemarken. Bondscoach Roberto Martinez looft de winnersmentaliteit van de Club Brugge-doelman.

Ondanks het feit dat Mignolet steeds tweede keuze is blijft hij zich telkens met overgave inzetten voor de nationale ploeg. "Je ziet dat hij geniet van de speelminuten die hij nu krijgt", vertelt Martinez in gesprek met Het Nieuwsblad. Courtois haakte dan wel af, toch dwong Mignolet dit zelf af. "En die hij ook verdient."

Dat Mignolet nu voor Club Brugge uitkomt en niet meer in de Premier League speelt, is volgens Martinez alleen maar in zijn eigen voordeel. "Simon moet er meer mee voetballen dan in Engeland. Hij doet dat op voortreffelijke wijze. Club speelt erg dominant, dan is het als keeper zaak om toch geconcentreerd te blijven. Dat is veeleisend, maar het lukt Simon wonderwel. Ik kijk daar niet van op", klinkt het.