Moeten Rode Duivels schrik hebben voor Denemarken? Van hetzelfde kaliber

Moeten Rode Duivels schrik hebben voor Denemarken? "Van hetzelfde kaliber"

05-09-2020 07:45
2

De Rode Duivels openen de nieuwe Nations League-campagne met een verplaatsing naar Denemarken. Enkele sterkhouders ontbreken of zullen op de bank beginnen, terwijl Denemarken een niet te onderschatten tegenstander is. Dat vindt ook analist Gert Verheyen.

Zo is het al een hele poos geleden dat Denemarken in eigen land de boot inging. "In eigen huis in 2016. Hallo, wat voor een stomme vraag is dat nu? Ik ben wel voorbereid, hé. (neemt zijn papieren) Ze slikken weinig goals, maar ze zaten in de kwalificaties ook in een groep met Georgië, Ierland, Gibraltar. Tja", relativeert Verheyen meteen in Het Nieuwsblad.

Vorig jaar namen de Denen de maat van Zwitserland, dat eerder met 5-2 wonnen van de Rode Duivels. "Denemarken is van hetzelfde kaliber. Ik vond Zwitserland zelfs beter. Schmeichel hield hen recht met vier fantastische reddingen. Een uitstekende doelman hebben ze", aldus Verheyen.

"Verder is het een echt team. Dynamisch, met een kopbalsterke verdediging en voetballend vermogen in de driehoek in het midden, Delaney-Eriksen-Højbjerg. Voorin heb je Poulsen en Braith-waite op de flanken...", besluit de analist.