Opvallend: 'Anderlecht kiest voor bubbels van… één persoon'

Opvallend: 'Anderlecht kiest voor bubbels van… één persoon'

04-09-2020 09:57
25

Vanaf volgende speeldag laten clubs mondjesmaat weer toeschouwers binnen in hun stadions, zo ook bij RSC Anderlecht. Voor families die dachten terug samen naar het Lotto Park te trekken, is er slecht nieuws: er wordt gewerkt met bubbels van slechts één persoon.

Dit sluit uiteraard niet uit dat je samen met je gezin naar het stadion trekt. Het houdt enkel in dat er nergens twee mensen naast elkaar mogen zitten. De afstandsregel moet met andere woorden steeds gehandhaafd worden, deed CEO Karel Van Eetvelt uit de doeken bij De Ochtend.

"Op deze manier komen we aan iets minder dan 1/3e van onze normale stadioncapaciteit. Het blijft natuurlijk ook mogelijk om naar het toilet te gaan en om drank of versnaperingen te halen. Maar allemaal met respect voor de maatregelen en in de juiste looprichtingen, zoals dat elders ook het geval is", klinkt het bij Van Eetvelt.

Ook over wie nu net kans maakt op een plaatsje in het stadion, kwam Van Eetvelt ter zake. Die eer is momenteel enkel weggelegd voor abonnementhouders. Hen wordt beloofd dat ze minstens een van de komende drie thuiswedstrijden kunnen meepikken vanuit de tribune.