Anderlecht stuurt volgend clubicoon wandelen: Ik kreeg het nieuws via telefoon

Anderlecht stuurt volgend clubicoon wandelen: "Ik kreeg het nieuws via telefoon"

02-09-2020 08:45
68

De herstructureringen bij RSC Anderlecht zijn al een hele tijd bezig, maar ten einde zijn ze allerminst. Afgelopen maand namen de Brusselaars afscheid van Hendrik Andersen (55). De Deense ex-speler kreeg onlangs te horen dat er geen plaats meer is bij hem als scout bij Anderlecht.

Andersen is niet zomaar iemand, want de gewezen linksachter speelde van 1982 tot 1990 voor Anderlecht. In die periode pakte de Deen drie titels, twee bekers en één Europacup. Na vier jaar als scout werd hij bedankt voor bewezen diensten. "Ik ben ontgoocheld, maar niet boos", aldus Andersen in gesprek met Het Nieuwsblad.

"De laatste tijd worden om financiële redenen verschillende mensen bedankt voor bewezen diensten. Ik ben correct betaald en maak er geen drama van. Het enige wat mij een beetje tegen de borst stoot, is dat ik het nieuws kreeg via de telefoon. Gezien mijn verleden bij de club had ik het nieuws graag persoonlijk vernomen", gaat Andersen verder.

Al toont de oud-speler enigszins begrip voor de keuze van Anderlecht. "Maar goed, corona heeft me ook niet geholpen. Ik ben een scout die liever spelers ziet in het sta­dion. Hele dagen video's bekijken is niets voor mij. Data-analyse oké, maar ik vind live scouting belangrijker", besluit de 55-jarige Andersen.