Martinez prijst De Bruyne: Hij voetbalt als een echte aanvoerder

Martinez prijst De Bruyne: "Hij voetbalt als een echte aanvoerder"

29-08-2020 16:45 Laatste update: 16:53
1

Kevin De Bruyne kan met gemengde gevoelens terug kijken op het voorbije seizoen. Hij speelde individueel een van zijn sterkste jaargangen ooit, maar greep met Manchester City – op de League Cup na - wel naast alle grote prijzen. Als die werd uitgereikt, kon De Bruyne een gooi doen op de Gouden Bal, vindt bondscoach Roberto Martinez.

"Kevin is helemaal opgebloeid", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "Hij raakt minder gefrustreerd op een veld. Hij communiceert veel. Hij heeft invloed op zijn medemaats. Kevin voetbalt als een echte aanvoerder. Ook als voetballer is hij geëvolueerd - hij is zich meer bewust van de ruimtes, van waar hij moet lopen, en hij vertrouwt meer zijn ploeggenoten dat zij de bal tot bij hem zullen brengen."

Mooie uitspraken, die allemaal te rijmen zijn met de indrukwekkende statistieken die De Bruyne dit seizoen liet optekenen. 13 doelpunten en 20 assists in de Premier League, twee goals en evenveel assists in de Champions League. Maar in geen van beiden kon City de grote ambitie waarmaken. Het weerhoudt Martinez althans niet om De Bruyne in de hemel te prijzen.

 "Dit was het beste seizoen ooit van Kevin in de Premier League - bijgevolg misschien wel het beste uit zijn hele carrière", vindt hij. "Gouden Bal-niveau, zonder twijfel. Het probleem met de Ballon d'Or en bij uitbreiding met álle voetbalawards is dat men altijd een speler kiest die een succesvolle ploeg vertegenwoordigt. De individuele prestatie wordt zelden beloond. De Gouden Bal was dit jaar zo goed als zeker aan Lewandowki gegeven", concludeert de bondscoach.