Van der Elst tempert verwachtingen Beerschot: “Daarvoor missen ze ervaring”

Van der Elst tempert verwachtingen Beerschot: “Daarvoor missen ze ervaring”

27-08-2020 15:35 Laatste update: 16:21
2

Beerschot is het seizoen sterk begonnen met een negen op negen. Ex-trainer van de Antwerpse club Franky Van der Elst tempert de verwachtingen echter.

“Ik zag de match tegen Oostende en Club Brugge”, begint Van der Elst aan Het Laatste Nieuws. “Tegen Oostende vond ik Beerschot tegenvallen, maar zondag in Club waren ze gewoon goed. Hun werkelijke waarde zal ertussenin liggen. Het is voor Beerschot een fantastisch begin. Maar ze gaan niet eerste blijven staan, hé.”

Toch denkt Van der Elst dat Beerschot een waardige 1A-club is. “Ze kunnen wel nog een eind bovenaan meedraaien. Een positie is moeilijk te voorspellen, ik zou denken dat ze ergens tussen plek 6 en 11 kunnen eindigen. Nog hoger, daarvoor missen ze volgens mij wat ervaring in de hoogste klasse.”

“Maar Beerschot zal duidelijk voor veel ploegen lastig te bekampen zijn. Zeker als het publiek terugkomt, dan kan het Kiel iets extra opleveren. Met Holzhauser, Noubissi en Sanusi en hun keeper hebben ze kwaliteit in huis. Het viel me op dat ze ook durfden te voetballen op Club, echt wel met het idee om voor de drie punten te gaan.”

De Antwerpse club maakt alvast indruk, dat is duidelijk. “Beerschot heeft een goed geheel en is fysiek in orde, door al die factoren zie ik ze dit seizoen niet in de problemen komen. Ik zag op die drie speeldagen veel mindere ploegen”, aldus Van der Elst.