Martinez heeft goede hoop op fitte Hazard: Eden moet vooral ritme opdoen

Martinez heeft goede hoop op fitte Hazard: "Eden moet vooral ritme opdoen"

25-08-2020 14:23
1

Er waren flink wat twijfels rond Eden Hazard, maar de sterspeler van de Rode Duivels is dan toch opgeroepen door Roberto Martinez. Nochtans sukkelde hij het hele seizoen lang met blessures, ook na de corona-onderbreking. Dat is echter verleden tijd, verzekert Martinez.

"Zoals jullie weten was het een erg stevige blessure", verwijst de bondscoach naar de enkelbreuk van Hazard. Daardoor viel zijn debuutjaar bij Real Madrid eigenlijk volledig in het water. "Naar ons gevoel heeft hij zijn medische fitheid helemaal teruggevonden toen hij terugkwam in de Champions-League-wedstrijd (tegen Manchester City, nvdr.)."

"Nu is het vooral zaak om ritme op te doen op het terrein", legt Martinez zijn plannen uit. "Alle rapporten die wij hebben gekregen, zijn positief. Het is slechts een kwestie van tijd om alles terug gewoon te geraken op een voetbalveld." Ook andere Rode Duivels die nog in de uitgestelde Europese toernooien in actie kwamen, zoals Kevin De Bruyne, Jason Denayer en Romelu Lukaku, zijn er overigens bij in het tweeluik voor de Nations League.