Van Crombrugge heeft vertrouwen in Kompany: Nooit zo'n workaholic gezien

Van Crombrugge heeft vertrouwen in Kompany: "Nooit zo'n workaholic gezien"

22-08-2020 15:00
18

Hendrik Van Crombrugge (27) kreeg na de transitie van Vincent Kompany de kapiteinsband om de arm bij RSC Anderlecht. Hij zal de rol van aanvoerder op zijn eigen manier invullen, al hoorde men de doelman ook al zonder die band zijn zegje doen op het veld.

"Ach, zo zit ik gewoon in mekaar", begint Van Crombrugge in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik heb geen kapiteinsband nodig om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Op gepaste momenten. Ik vind niet dat het zin heeft om na elke match de groep in een cirkel op het veld toe te spreken. Dan verliezen zulke dingen op termijn hun effect."

Het is duidelijk, Van Crombrugge wordt geen Kompany 2.0 op vlak van die rol als aanvoerder. Volgens de keeper moet zijn verlies op het veld ook in z’n perspectief geplaatst worden. "We zijn hem niet kwijt, hé. Vinnie zal nu gewoon net naast het veld staan. Ik kan je verzekeren: hij zal veel schreeuwen", aldus Van Crombrugge.

Tot slot laat de nieuwbakken kapitein zich uit over het potentieel van Kompany als coach. "Time will tell", houdt Van Crombrugge in het midden. "Het zal zeker niet liggen aan zijn ambitie, aan zijn motivatie en aan zijn goesting. Ik heb nog nooit zo’n workaholic gezien."