Gerkens na zijn breuk met Anderlecht: Ik voelde de motivatie wegebben

Gerkens na zijn breuk met Anderlecht: "Ik voelde de motivatie wegebben"

22-08-2020 07:45
14

Pieter Gerkens heeft Anderlecht achter zich gelaten. Hij moet zich nu herpakken bij Antwerp. Bij Anderlecht was zijn verhaal duidelijk over, geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.  

Vorig seizoen speelde hij nauwelijks, al kwam dat ook door blessures. "Het begon al in juli, met een ontsteking onder mijn voetzool. Daar ben ik mee blijven verder spelen. Dat leidde tot een scheurtje, waardoor ik tot maart aan de kant stond."

Gerkens begon onder Vincent Kompany wel nog in de basis. "Ik denk wel dat Kompany iets in mij zag. Maar het moest allemaal binnen het plaatje passen. De resultaten volgden niet, dus werd er ingegrepen. Ik had met Kompany altijd een goeie werkrelatie. Tactisch heb ik ook veel geleerd van hem. Hij kijkt op een heel andere manier naar voetbal dan de trainers die ik voordien had."

Gerkens voelde nu dat het tijd was voor iets anders. "Mijn vertrek heeft verschillende redenen. De versterking van de filosofie. In vergelijking met vorig seizoen wordt nóg meer de nadruk gelegd op de ontbolstering van eigen jeugd, wat hun goed recht is. En ten tweede was ik toe aan verfrissing. Bij de start van de voorbereiding voelde ik de motivatie langzaamaan wegebben. Ik besefte dat ik elders moest vechten voor een basisplaats. Dat bracht me bij Antwerp."