Oyen (17) klaar voor doorbraak bij KRC Genk: Trainer heeft veel vertrouwen

Oyen (17) klaar voor doorbraak bij KRC Genk: "Trainer heeft veel vertrouwen"

20-08-2020 22:16
8

De voorbije jaren zagen we bij KRC Genk steeds minder spelers uit de eigen jeugd doorbreken. Daar kan dit seizoen verandering in komen. De jonge Luca Oyen (zeventien) mocht al debuteren en maakte een goede indruk. Komt hij in het rijtje van doorgebroken jeugdspelers bij Genk?

Tegen Zulte Waregem viel Oyen al in. Hij lijkt dit seizoen voor zijn grote doorbraak te staan. "Ik voel dat de coach heel veel vertrouwen in me heeft", zegt Oyen in Het Belang van Limburg. "Dat geeft een geweldig gevoel. Ook de ervaren spelers hebben me heel goed opgevangen", klinkt het.

Oyen maakte op korte tijd ook al flink wat stappen. "Hoe hoger het niveau, hoe sneller je ervaring opdoet. Ook vorig seizoen was op dat vlak al een stevige meevaller. Met voor de winterstage en overstap naar de A-kern al de Youth League, waar het niveau toch aanzienlijk hoger lag", geeft hij aan.

Werkpunten
Maar Oyen beseft dat hij ook nog flink wat werkpunten heeft. "Ik moet nog aan kracht winnen. Maar dat mag niet te bruusk, ik krijg een aangepast programma van Bram Swinnen. Maar ook op fysiek vlak heb ik nog groeimarge", vertelt hij.

"Dat moet me helpen om sterker te worden in de defensieve omschakeling. Bovendien moet ik nog beter leren inschatten, wanneer ik moet versnellen en een actie (helpen) maken of even moet afremmen en de bal in de ploeg houden. Ook qua coaching is er nog werk", besluit Oyen.