Dessers: Club Brugge evolueert naar het Ajax van België

Dessers: "Club Brugge evolueert naar het Ajax van België"

19-08-2020 13:50 Laatste update: 14:04
31

Cyriel Dessers werd deze zomer bij KRC Genk onthaalt als dé toptransfer, nadat hij vier jaar in Nederland het mooie weer maakte en er vorig seizoen zelfs topschutter werd. Hij zag Club Brugge vorig seizoen dichter aansluiten bij het niveau van de Nederlandse topclubs zoals Ajax, en zet tegelijk de deur voor een BeNeLiga-competitie op een kier.

"In Nederland vinden ze Ajax het hoogste", legt Dessers uit bij Eleven Sports. "Maar ik denk dat ze het afgelopen jaar ook hebben beseft dat Club Brugge heel goed bezig is en dat ze aan het evolueren naar zijn naar het Ajax in België. Ze zijn een beetje voorsprong aan het nemen, laten we hopen dat we daar iets aan kunnen doen dit jaar."

Dessers is met zijn ervaring in België (OH Leuven, Lokeren en nu Genk) en Nederland (NAC Breda, FC Utrecht en Heracles) goed geplaatst om het over de BeNeLiga te hebben. Volgens hem is zo’n supercompetitie met de beste ploegen uit beide landen een goed idee.

"Ik heb het gevoel dat ze altijd wat minachtend doen tegenover elkaar", zegt hij. "De Belgen over de Nederlanders en andersom. Ik vind dat wel interessant, zeker nu de BeNeLiga ter sprake komt."

Hij begint dan ook al te dagdromen bij het idee over de gemeenschappelijke competitie,al bekijkt hij het idee ook met het nodige realisme. "Ik denk dat het heel mooie wedstrijden zouden zijn, als ik met Genk tegen Ajax of PSV zou spelen. Maar ik weet niet hoe realistisch het is. Ik denk dat het een goed idee zou zijn om met een beker te beginnen, als test. Dat is al haalbaarder", klinkt het.