Trainer Kompany spreekt nu echt als T1: “Mijn dubbele rol klopte niet meer”

Trainer Kompany spreekt nu echt als T1: “Mijn dubbele rol klopte niet meer”

17-08-2020 17:05
34

Vincent Kompany is voetballer af. Vanaf nu gaat Vince The Prince nog enkel door het leven als trainer van RSC Anderlecht. Maandag gaf hij tijdens een persconferentie tekst en uitleg bij zijn beslissing om te stoppen als speler en de fakkel over te nemen van Frank Vercauteren als T1 van paars-wit.

"Dit is het begin van een nieuwe etappe", stak Kompany van wal. "Ik heb fysiek veel moet lijden, maar kwam telkens terug. Ik kan terugkijken om een carrière waar mijn ouders en ik fier op kunnen zijn. Vooral dat wil ik onthouden. Het is mooi geweest. Bedankt aan iedereen die mij heeft bijgestaan."

Vanaf nu is Kompany de nieuwe T1 bij Anderlecht. "Ik heb op een fantastische wijze afscheid genomen van Manchester City en Engeland. Ik ben naar hier gekomen in de wetenschap dat club in een moeilijke fase zit. We moesten een identiteit terugvinden. Ik heb er heel veel passie voor en het is een vuur dat in mij niet te doven valt. Het is mijn doel om hier ziel en identiteit te brengen gekoppeld met resultaat. En dus niet enkel resultaat, dat kunnen andere doen."

Kompany blij voor duidelijkheid
Toen Kompany terugkeerde, was dat deels als speler en deels als coach. Dat is nu voorbij. "Mijn duojob was niet ideaal of klopte niet meer. Ik ben dan tot de conclusie gekomen dat het project belangrijker was dan mijn carrière of het EK met de Rode Duivels. Ik wil me niet verstoppen. Ik zal elke week de ploeg aanmoedigen het voetbal te spelen dat ik voor ogen heb. Ik sta er in met bloed, zweet, tranen, ziel. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid kan brengen voor iedereen. Spelers, staf en iedereen rond het project."

Exit Vercauteren
Nu Kompany door het leven gaat als trainer van Anderlecht, is er geen plaats meer voor Vercauteren in Brussel. Dat bevestigde de club via CEO Karel Van Eetvelt.