Moeskroen haalde Antwerp van haar bekerwolk: Ik vind het een verdiend punt

Moeskroen haalde Antwerp van haar bekerwolk: "Ik vind het een verdiend punt"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 11:20zo 09-08-2020 om 11:20

In navolging van Club Brugge zette ook Royal Antwerp FC de nieuwe Jupiler Pro League in met puntenverlies. Op een lege Bosuil geraakten de manschappen van Ivan Leko niet verder dan 1-1 tegen Royal Excel Moeskroen. De bezoekende trainer was een tevreden man.

Ferando Da Cruz, één van de vele Lille-pionnen, mocht het duel analyseren bij Sporza. "We incasseren een strafschop die ik wijt aan onze jeugdigheid, maar nadien herstellen we de organisatie weer", verwijst de Fransman naar de trekfout van Jean Onana op Dieumerci Mbokani. "Op basis van die organisatie vind ik het een verdiend punt."

Voor Da Cruz was de verplaatsing naar Deurne-Noord ook een beetje een stap in het onbekende. "We startten hier met vijf spelers die nooit in eerste klasse speelden", telt hij op. "Ik denk dat Refaelov in totaal meer eersteklassematchen op zijn palmares heeft staan dan mijn voltallige ploeg samen, maar mijn jongens voerden hun taken uitstekend uit. Dit punt is een collectieve verdienste."

Bijna in balans
De boodschap is duidelijk, al kwam het rekensommetje van Da Cruz net niet uit. Sinds Refaelov lin de zomer van 2011 neerstreek bij Club Brugge, werkte hij 236 wedstrijden af in Eerste Klasse A. De basiself van Moeskroen van zaterdag doen nét wat beter, met 242. Zij rekenden op de (geringe) ervaring van Nemanja Antonov (29 duels), Alessandro Ciranni (18), Deni Hocko (24), Benjamin Van Durmen (84) en Beni Badibanga (87).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Moeskroen in degradatienood komen?

(139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws