VP Analyse: Het zou oneerlijk zijn Mechele van alles de schuld te geven

VP Analyse: Het zou oneerlijk zijn Mechele van alles de schuld te geven

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 19:45za 08-08-2020 om 19:45

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 08:45zo 09-08-2020 om 08:45

Zaterdag begon de Jupiler Pro League meteen met een stunt. Sporting Charleroi ging met 0-1 winnen bij Club Brugge. Welke lessen kunnen we trekken na de nederlaag van de landskampioen? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij.

Betrouwbare sluitstukken
Vorig seizoen was het Mignolet die het vaakst als doelman de nul hield. Penneteau eindigde op een mooie tweede plaats. In het Jan Breydelstadion lieten beide heren zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. In de eerste helft moest Mignolet vooral geconcentreerd blijven. Toen Charleroi in de 43e minuut zijn eerste echte kans had, was de doelman van Club Brugge attent. Aan de tegentreffer kon Mignolet niets doen. Die kwam volledig op rekening van Brandon Mechele. Penneteau bewees al na 5 minuten scherp te zijn toen Badji alleen voor hem opdook. Na de pauze misrekende de Fransman zich wel op drie hoge ballen. Maar hoe is het weer? Een goede doelman dwingt geluk af. Dus Club Brugge profiteerde niet.

Blessureleed
Amper 20 minuten duurde het voor een speler geblesseerd van het veld moest. Zonder een bal of tegenstander in de buurt greep Simon Deli naar zijn been. De verdediger probeerde nog even verder te spelen, maar het was tevergeefs. Is het een voorbode van heel veel blessures in de Jupiler Pro League zoals we in het buitenland zagen na het einde van de coronabreak of was het toeval? Laten we hopen op het tweede. Maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen was anders dan anders. Het zou ons niet verbazen als dat snel zijn tol ging eisen.

Alles via rechts
Met Clinton Mata en Dennis op rechts probeerde Club Brugge Charleroi het moeilijk te maken. De linkerflank met Krépin Diatta en Eduard Sobol was haast onzichtbaar. Dat juist Sobol geel kreeg bij Club Brugge was typerend. Diatta zocht de hele tijd naar zijn beste vorm. Een mannetje passeren zat er niet of amper in. Een schot tussen de palen krijgen was ook al een utopie. Over heel de wedstrijd miste Club Brugge haast elke vorm van creativiteit. Toch maar de transfermarkt op?

Heerlijk fluiten
Ondanks de zomerse temperaturen in het Jan Breydelstadion kende Lawrence Visser al hetere duels in het Jan Breydelstadion. Zonder fans in de tribune is er natuurlijk een hele andere atmosfeer in het stadion. Wanneer een Badji gaat liggen in de zestien of het fout maakt in de baklijn en de ref niet meekrijgt, blijft het gejoel van de thuisaanhang uit. Je kan als scheidsrechter en assistent zelfs missen dat Mignolet de bal niet kan binnenhouden na een terugspeelbal van Mechele. Dat moet ook eens een keer fijn zijn voor de wedstrijdleiding.

Het gebroken aureool
Vorig seizoen begon Club Brugge perfect aan de competitie. Thuis verloor het ook maar één keer. Nu speelde het twee matchen met inzet en telkens ging het de boot in. Niet alleen miste Club Brugge creativiteit ook het gebrek aan de twaalfde man is voor Blauw-Zwart een groot probleem. De tegenstanders zullen de volgende weken nog vaak het plan van Antwerp en Charleroi gebruiken. Club Brugge laten komen en toeslaan op de counter. Het aureool van onoverwinnelijkheid is Club Brugge al heel vroeg in het seizoen kwijt. Aan Philippe Clement de taak om een antwoord te vinden.

Pechvogel Mechele, maar niet alles zijn schuld
Vannacht zal Mechele waarschijnlijk zeer slecht slapen. Het licht in de 70e minuut ging volledig uit. De nederlaag komt voor een deel op zijn naam te staan. Toch zou het niet eerlijk zijn om Mechele als enige schuldige van de nederlaag aan te duiden. Nog meer spelers van Club Brugge zakten door het ijs. Het is voor Blauw-Zwart te hopen dat onder meer Ruud Vormer en Hans Vanaken snel terug op niveau zijn. Tegen Charleroi stelden de middenvelders net zoals tegen Antwerp teleur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws