Dubbelslag Ronaldo volstaat niet: Lyon met Denayer stoot door

07-08-2020 22:57
27

Jason Denayer mag zich melden bij de laatste acht in Lissabon. Olympique Lyon heeft vrijdagavond een Champions League-stunt van formaat neergezet door Juventus te elimineren. De Fransen kwamen dankzij Memphis al vroeg op voorsprong in Turijn, mochten vervolgens twee doelpunten incasseren en deden dat ook: dankzij de 2-1 nederlaag heeft L'OL de kwartfinale gehaald.

Juventus moest – met de 1-0 nederlaag van eind februari op zak – scoren, maar het was Olympique Lyon met Denayer in de basis (die een uur speelde) dat de eerste kansen kreeg én de eerste treffer maakte. Rodrigo Bentancur maakte een ogenschijnlijk correcte sliding, maar de bal ging op de stip: Memphis eiste de penalty op, verraste Wojciech Szczesny met een panenka en tekende voor de verrassende 0-1.

Juventus kwam lange tijd niet verder dan een solo op de achterlijn van Federico Bernardeschi, die ternauwernood werd afgehouden door  Marcelo. Op slag van rust kwam het alsnog terug in de wedstrijd, nadat de tweede twijfelachtige penalty van de avond werd toegekend. Memphis stond in de muur bij een vrije trap van Miralem Pjanic en maakte volgens arbiter Felix Zwayer hands: Cristiano Ronaldo benutte het buitenkansje en maakte de 1-1.

La Vecchia Signora had nog twee goals nodig om alsnog door te stoten en maakte na een uur spelen alvast de eerste. Ronaldo besloot het eens van grote afstand te proberen met links en verbijsterde doelman Anthony Lopes met een verwoestende knal: 2-1. Deze pegel was de aanzet tot een zenuwslopende slotfase, waarin beide ploegen aan een treffer roken. Ronaldo leek zijn derde te maken, maar kopte net over en Olympique Lyon schreeuwde aan de andere kant om een penalty wegens vermeend hands.

De Fransen hielden uiteindelijk stand en konden feestvieren. Juventus bracht de niet geheel fitte Paulo Dybala in, maar de Argentijn moest zich kort daarna weer laten wisselen. Tete viel bij het ingaan van de zes minuten durende blessuretijd in en het slotoffensief van de thuisploeg kwam niet meer van de grond. Les Gones nemen het in Lissabon op tegen Manchester City.