Lukaku moet het opnemen tegen Bayer Leverkusen in Europa League

06-08-2020 20:54
1

Bayer Leverkusen meldt zich in de kwartfinale van de Europa League. Het tweede duel met Rangers FC werd zakelijk over de streep getrokken: 1-0. De eerste wedstrijd werd al met 1-3 gewonnen.

Leverkusen won voor het stopzetten van de competities al door goals van Kai Havertz, Charles Aránguiz en Leon Bailey. De kansen van Rangers waren dus vrijwel nihil en de ploeg van Steven Gerrard leek er ook niet meer in te geloven.

Het duurde even voor Leverkusen het overwicht in doelpunten wist uit te drukken. Havertz was veruit de gevaarlijkste man bij de ploeg van Bosz, maar hij was niet scherp genoeg. De beslissing viel pas na rust toen Moussa Diaby Leverkusen op 1-0 zette. Hij schoot de bal fraai in het dak van het doel.

Een echt offensief van Rangers bleef uit. Leverkusen leek het wel welletjes te vinden en nam wat gas terug. Bosz besloot om tussen minuut 68 en 88 al zijn vijf wissels door te voeren, waarschijnlijk met het oog op het duel met Internazionale, de tegenstander in de kwartfinale. Die wedstrijd wordt aanstaande maandag gespeeld.