Clement krijgt zijn vuurdoop bij Cercle Brugge: Dat kan voordeel zijn

Clement krijgt zijn vuurdoop bij Cercle Brugge: "Dat kan voordeel zijn"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 20:30do 06-08-2020 om 20:30

Paul Clement krijgt zondag al zijn eerste match voor de kiezen als coach van Cercle Brugge. Cercle moet meteen op verplaatsing naar Standard, maar 'gelukkig' gebeurt dat zonder fans. 

"Het kan er heel heftig aan toe gaan, met al die fans", aldus de Engelse coach bij Sport/Voetbalmagazine. "Misschien is het voor ons wel een voordeel dat de wedstrijd zondag zonder publiek wordt afgewerkt. Standard ken ik nu al grondig, want ik heb al de oefenwedstrijden tegen Lille, Monaco en Reims bekeken. Geen slecht ploegje."

Clement moet bekennen dat zijn elftal niet klaar is. "Op dit moment kan je van geen enkele positie in ons team zeggen dat we er zeer sterk zijn. Dit elftal heeft nog veel versterking nodig. Om te beginnen in de as."

Opvallend: Clement werkt zelf actief mee aan dat transferbeleid. "Vanochtend had ik nog een jongen uit Engeland aan de lijn. Die wil naar het buitenland. Qua taal, heb ik al gemerkt, is het hier geen probleem. Iedereen spreekt behoorlijk Engels, dat vergemakkelijkt de aanpassing. Dat heeft dit land toch voor op andere competities. Misschien kan ik Engelse voetballers, die niet zo snel het land verlaten, overtuigen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws