Grote verandering in 1A: voortaan ook wedstrijden op maandagavond

Grote verandering in 1A: voortaan ook wedstrijden op maandagavond

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 23:03wo 05-08-2020 om 23:03

U heeft het bij de kalender waarschijnlijk al opgemerkt. De eerste weken werden er partijen op maandag ingepland. Dat zal dit seizoen ook altijd gebeuren.

De beslissing van de Pro League om Eerste Klasse A met achttien ploegen te voltooien, heeft ervoor gezorgd dat we nu ook elke maandagavond (aftrap om 20u45) één wedstrijd in Eerste Klasse A zullen krijgen. Dat heeft de Kalendercommissie beslist, zo meldt Belga.

In het tv-contract met Eleven Sports werd er al besloten om een extra tijdslot te voorzien op zaterdag- en zondagnamiddag om wedstrijden niet met elkaar te overlappen. Door de toevoeging van twee extra clubs moest er een nieuw tijdslot gevonden worden. Dat is nu maandag geworden.

De opener van de speeldag is telkens voorzien op vrijdagavond om 20u45. Op zaterdag staan drie duels geprogrammeerd. Die beginnen om 16u15, om 18u30 en om 20u45. Zondag staan er vier duels op het programma (13u30, 16u, 18u15 en 20u 45u). Daar komt nu ook maandagavond bij (20u45).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Ben jij tevreden met maandagvoetbal?

(386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws