Bayat reageert na toptransfer Osimhen: Nee, wij zijn nu niet schatrijk

Bayat reageert na toptransfer Osimhen: "Nee, wij zijn nu niet schatrijk"

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 21:35di 04-08-2020 om 21:35

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 07:10wo 05-08-2020 om 07:10

Victor Osimhen heeft zijn toptransfer kunnen versieren. Hij verlaat Lille voor een avontuur bij Napoli, een transfer van 60 miljoen euro. Ook zijn ex-ploeg Sporting Charleroi krijgt nu veel geld in kas. 

"Sommige bronnen rapporteren dat ons percentage van de meerwaarde geplafonneerd zou zijn", reageert voorzitter Mehdi Bayat bij Het Laatste Nieuws. "Naargelang de bron varieert dat tussen zes en zeven miljoen. Daar is niks van."

Het echte bedrag ligt dus veel hoger. "Maar opgepast: voor wie zou denken dat we nu op slag schatrijk zijn, wens ik echter wel te verduidelijken dat de totale som die ons toekomt niet onmiddellijk op onze rekening zal worden gestort. Dat zal, zoals doorgaans het geval is als het om een aanzienlijk bedrag gaat, in schijven gebeuren.” 

Waarschijnlijk zullen die aflossingen over een termijn van vijf jaar betaald worden. "Het is dus niet zo dat we ons dankzij Victor gaan laten verleiden om met een kredietkaart zonder limiet te zwaaien. Zottigheden doen we nooit. De club is financieel gezond en dat wensen we zo te houden. Wat niet betekent dat we geen geld zullen uitgeven om, daar waar nodig, de kern nog te versterken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws