Courtois komt met mooie boodschap voor gestopte Casillas: ‘Idool, collega, rivaal’

Courtois komt met mooie boodschap voor gestopte Casillas: ‘Idool, collega, rivaal’

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 13:39di 04-08-2020 om 13:39

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 09:13wo 05-08-2020 om 09:13

Iker Casillas heeft een einde gemaakt aan het laatste restje twijfel. De 39-jarige Spaanse doelman was al transfervrij vertrokken bij FC Porto en heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij zijn rijke carrière heeft beëindigd.

Casillas debuteerde in 1999 namens Real Madrid en zou vervolgens zestien jaar lang bij De Koninklijke blijven: vervolgens stond hij nog vijf jaar bij FC Porto onder de lat. Nadat hij in 2019 werd getroffen door een hartaanval, kwam hij niet meer in actie, al diende hij wel zijn contract nog uit.

Afgelopen weekend mocht hij nog één keer mee het podium op om de bekerwinst van FC Porto te vieren. Drie dagen later heeft de 167-voudig (!) Spaans international laten weten dat hij definitief stopt.

Dit bericht komt niet bepaald uit de lucht vallen. In Spanje werd al volop gespeculeerd over zijn carrière na het voetbal. Zo was Casillas in beeld als nieuwe voorzitter van de Spaanse voetbalbond en werd hij ook gelinkt aan een terugkeer bij Real Madrid, als adviseur van voorzitter Florentino Pérez.

Update: Iker Casillas heeft ervoor gekozen om zijn keepershandschoenen op te bergen. De legende van Real Madrid kende een illustere carrière bij onder meer De Koninklijke. Thibaut Courtois staat er nu onder de lat en heeft een mooie boodschap voor de goalie: ‘Idool, collega, rivaal, referentie… Je bent een voorbeeld op alle vlakken, maar de belangrijkste is dat je een geweldig persoon bent. Bedankt voor alles’, klinkt het op Twitter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws