Antwerp strikt Louis Van Gaal: Het is heel straf dat ze die hebben kunnen halen

Antwerp strikt Louis Van Gaal: "Het is heel straf dat ze die hebben kunnen halen"

27-07-2020 20:49
6

Louis van Gaal is komende donderdag te gast in 'NUMBER ONE', de nieuwe talkshow van Royal Antwerp FC waarin vooruitgeblikt zal worden op de Bekerfinale tegen Club Brugge. Erik Van Looy zal eveneens aanwezig zijn en is verrast dat Van Gaal kon gestrikt worden door de Great Old.

"Fantastisch. Dat had ik nooit verwacht. Ik heb hem nog zien spelen", vertelde de regisseur aan Het Laatste Nieuws. "Nu ja, spelen... Van Gaal was technisch zeer goed. Maar we mochten in die tijd met maar drie buitenlanders spelen. Lund, Riedl en Kodat. Die waren incontournable. Van Gaal was dan meestal de vierde man."

"Dat leidde tot frustraties én heel wat anekdotes. Guy Thijs was toen de ietwat laconieke trainer. Van Gaal zei dan tegen hem: 'Coach, waarom sta ik niet in de ploeg? Ik kan alles met die bal.' Waarop Guy Thijs: 'Ja, Louis. Maar je hebt de bal nooit.'"

"Zo zijn er tientallen anekdotes, waarvan ik weet dat Van Gaal er eigenlijk niet graag aan herinnerd wordt. Het idee dat ik samen met hem aan tafel ga zitten, daar krijg ik kippenvel van. Het is heel straf dat ze die tot hier hebben kunnen halen", besloot Van Looy.