Anderlecht raakt ondanks overwicht niet voorbij Nantes van Emond en Limbombe

25-07-2020 17:56
39

Het duel tussen RSC Anderlecht en Nantes is afgelopen zonder winnaar. Anderlecht had wel overwicht, maar wist niet te scoren. Het bleef 0-0.

In de eerste minuten van de partij controleerde RSC Anderlecht het spel en liet het Nantes geen kans om tot bij Hendrik Van Crombrugge te komen. Op enkele pogingen na had Anderlecht het echter ook moeilijk om tot doelrijke kansen te komen.

Een actief coachende Vincent Kompany keek toe en zag hoe zijn Anderlecht toch het meeste aanspraak maakte op een openingsdoelpunt. Halfweg de eerste helft verdiende Landry Dimata ook een strafschop, maar die werd onbegrijpelijk niet gefloten door scheidsrechter Kevin Van Damme.

De Brusselaars controleerden de wedstrijd simpel en bleven zoeken naar dat ene doelpuntje. Onder andere Landry Dimata kon ook enkele keren gevaarlijk zijn, maar een doelpunt voor de rust viel er niet meer.

Een nieuwe helft met drie nieuwe namen bij Anderlecht. Het balbezit en overwicht waren voor Anderlecht, maar op doelpunten bleef het lang wachten. Ook nieuwe spits Antoine Colassin kon de netten niet doen trillen.

Nantes kwam naarmate de wedstrijd vorderde wat meer in de partij. Voor Van Crombrugge bleef het weliswaar een bijzonder rustige avond. Coulibaly en Emond kwamen geen enkele keer tot bij de doelman van Anderlecht.

De beste kans kwam er uiteindelijk nog via Zulj, die in twee keer niet voorbij de Nantes-doelman geraakte. Aan de overzijde raakte Moses Simon de paal voor Nantes. Het bleef uiteindelijk 0-0.