Geen drive-in voor Club Brugge bij bekerfinale, maar wel 'Finale at the movies'

Geen drive-in voor Club Brugge bij bekerfinale, maar wel 'Finale at the movies'

23-07-2020 21:01 Laatste update: 24-07-2020 19:45
77

Het initiatief van Club Brugge om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp met een groot scherm uit te zenden, gaat niet door. Het Brugse stadsbestuur heeft dat verboden, zo meldt burgemeester Dirk De fauw.

Bij Club Brugge was men van plan om de bekerfinale tegen Antwerp uit te zenden aan het Jan Breydelstadion. Via een drive-in cinema zouden zo'n tweehonderd wagens de wedstrijd, aan een vooropgestelde prijs, live kunnen volgen. De stad Brugge heeft echter besloten om dat nu te verbieden.

"Gelet op de nieuwe nationale maatregelen voor de horeca, waarbij je je voortaan moet laten registreren als bezoeker van een café, is het niet zinvol om veel activiteiten toe te laten. We staan dus geen grote schermen buiten toe", zegt burgemeester De fauw aan Krant van West-Vlaanderen.

800 supporters
Dat betekent dus geen drive-in cinema voor Club Brugge. "Er werden 200 wagens met telkens vier inzittenden voorzien. Stel je voor dat 800 supporters samenzijn op het moment van een Brugs doelpunt of een overwinning. Dan zouden er zeker mensen uit de wagen springen om te vieren. Naar ordehandhaving toe zou dat heel moeilijk zijn", geeft hij aan.

"Mede gelet op het feit dat de federale overheid geen versoepelingen heeft voorzien op vlak van evenementen, kunnen we dat niet toestaan. Club Brugge is daarmee akkoord. De mensen van Club hebben ook al gesteld dat zij mits winst, en daar gaan we met zijn allen toch van uit, niet met de spelersbus en beker naar Brugge zullen terugkeren. Er hoeft dus geen manifestatie te worden verwacht", geeft hij aan.

Het Brugse feestje gaat daardoor niet door. "De bekerfinale zal zo wat in mineur verlopen, maar we hopen dat er nadien nog een moment kan komen om de Brugse dubbel, met het kampioenschap én de bekerwinst, uitbundig te vieren", besluit  De fauw.

Update: Club Brugge bevestigde het slechte nieuws over de drive-in nu ook via de officiële kanalen, maar heeft ook meteen een alternatief gevonden. Zo kunnen Club-supporters binnenkort toch nog 'samen' naar de bekerfinale kijken. Niet in de wagen aan het Jan Breydelstadion, maar wel in Kinepolis Brugge.