Courtois reageert na winnen prijs: “Kopbal tegen Valencia zal altijd bijblijven”

Courtois reageert na winnen prijs: “Kopbal tegen Valencia zal altijd bijblijven”

22-07-2020 15:27
4

Thibaut Courtois heeft de Trofeo Zamora binnengehaald als minst gepasseerde doelman in de Spaanse competitie. Op de officiële kanalen van Real Madrid reageert de Rode Duivel.

“Ik ben heel gelukkig dat ik de beste doelman van La Liga ben”, begint Courtois. “Maar natuurlijk is dit dankzij het hele team. We verdedigen en vallen altijd met heel het team aan. Dit is een collectieve award en niet een individuele. Het is een hele eer. Na zoveel jaar wint een Real Madrid-keeper dit weer en het zegt veel over het werk dat iedereen dit jaar heeft geleverd.”

Real Madrid werd ook kampioen. “Het belangrijkste dit jaar was het winnen van La Liga, maar als doelman de minste tegendoelpunten incasseren heeft er mee voor gezorgd om kampioen te worden. Clean sheets houden is ook altijd belangrijk voor het vertrouwen van de ploeg, de keeper, de verdedigen. Maar zeker in wedstrijden zoals Espanyol of Getafe, waar we maar 1-0 of 0-1 konden winnen.”

Belangrijke momenten
“De doelman probeert punten te winnen, maar het is heel het team dat aanvalt en verdedigt. We hebben veel kwaliteit en daarom presteren we op dit niveau. Na de quarantaine waren er enkele belangrijke saves: Tegen Valencia, tegen Getafe en één tegen Eibar die richting de kruising ging. Ook mijn kopbal tegen Valencia was een heel speciaal moment dat mij altijd zal bijblijven”, aldus Courtois